Bejegyzés címkék:

ébresztőgondolat

Egyszer régen történt, a kezdetek kezdetén – amikor még Buddha a követőivel városról városról járta útját. Sétájuk során elértek egy kis tóhoz.

Megálltak a tó partján, és így szólt egyik követőjéhez:

  • Szomjas vagyok. Hozz kérlek nekem vizet abból a tóból!

A tanítvány odasétált a tóhoz. Amikor odaért, azt látta, hogy az emberek a ruhájukat mossák benne, ráadásul abban a pillanatban egy kétkerekű kocsi is keresztülhajtott a tavacskán. Mindennek eredményeképpen a víz zavaros, sáros és piszkos lett. A tanítvány elgondolkodott azon, hogy milyen rosszul venné ki magát, ha tanítójának abból a piszkos vízből vinne inni. Szóval visszament, és elmesélte, hogy a víz nagyon koszos, ihatatlan, ezért nem hozott egy cseppet sem belőle.

Fél óra elteltével Buddha megkérte ugyanazt a tanítványát, hogy menjen vissza a tóhoz és hozzon neki egy kis vizet, hogy megihassa. A tanítvány engedelmesen visszament a vízhez. Odaérkezvén meglepődve látta, hogy a víz teljesen tiszta. Az iszap leülepedett, és olyan tiszta és átlátszó volt, mint a tükör. Megtöltötte a kulacsát és boldogan vitte Buddhának.

Buddha nézte a vizet, felnézett a tanítványára, majd megszólalt:

  • Vajon hogyan varázsoltad tisztává a vizet? Nem tettél mást, csak hagytad… az iszap leülepedett saját magától, és tiszta vizet kaptál…

    Tudtad, hogy az elméd is pont ugyanígy működik? Amikor zaklatott vagy, csak hagynod kell, elfogadnod, és csupán együtt létezni vele! Adj neki kis időt! Adj magadnak időt! Hidd el, magától ki fog tisztulni. Semmi szükséged nincs arra, hogy erővel nyugtasd meg magad! Magától megtörténik. Ez ilyen egyszerű.

Mit mondott Buddha?

Azt mondta, hogy egyszerű? Valóban, a belső béke nem egy erőkifejtést igénylő feladat. Ez egy igen egyszerű folyamat.

És képzeld, amikor béke van benned, a békéd sugárzik a külvilág felé. Ez árasztja el a tested, a lelked, és a környezeted. És ezt az emberek megérzik… Megérzik a belső békédet és a kisugárzásod! Tehát ne aggódj! Csak hagyd, hogy az áramlat vigyen! Minden meg fog oldódni!

Ki vagyok én?

Üdv, a nevem Tolvaj Sándor. A coaching és az önismeret által keresem annak a módját, hogyan élhetjük meg belső erőnket, kreativitásunkat, szabadságunkat. Misszióm, hogy az eddig megszerzett tapasztalataimmal segítek a hozzám hasonló fejlődni vágyóknak.