A mai kor gyerekmekeinek többsége a legnagyobb izgalmaikat sokszor egy-egy lövöldözős játék előtt ücsörögve élik át a fotelben tespedve mit sem sejtve arról, hogy kaland és a kihívás a virtuális erőszakon kívül máshol is akad a világban, és a fotelből kiugorva is felfedezhetik az élet eseménydúsabb részeit.

Bele vagyunk nevelve a kényelembe, és abba, hogy mindent megkapunk, szinte semmiért nem kell tenni semmit – instant zacskós formában az ajtónk elé kerül.

Az, akit le kell győznünk pedig nem a testünkön kívül él, hanem itt van bennünk.

Sok olyan szülőt ismerek, aki megmutatja a gyermekének, mi van odakint, és bátorítja arra is, hogy ismerje meg mi van odabent. Ők azok a szülők, akik kirándulni járnak együtt gyerekeikkel, közös versenyekre, edzésekre mennek – pl. Spartan Race-re (Spartan Race KID) és hasonló megmérettetésre… Ők azok a szülők, akik sportolni, kísérletezni, tanulni, felfedezni, küzdeni – ÉLNI tanítják gyermekeiket. Megtanítják őket hibázni, és megtanítják a hibáikból tanulva továbbmenni. Egészséges, önbizalommal teli határozott felnőttekké segítik őket. Véleményem szerint tisztelendő, becsülendő és példaértékű ez a hozzáállás.

  • Ha te még másképp neveled gyermeked…
  • Ha azt veszed észre, hogy többet van a tévé előtt, mint a szabadban…
  • Ha a chipses zacskót és a műanyag üdítőt nem tudod kiimádkozni a kezéből…

…tudd, hogy van remény. Tudd, hogy soha nem késő elkezdeni a változást – és nem lehet elég korán hozzáfogni.

Ha gyermekednek időben megmutatod a világot, ha időben megtanítod, mi rejlik abban a csodás lényben, aki ő maga, akkor rá fog jönni, hogy a világ egy izgalmas dolog, és ha felkészül rá, akkor nem csak a fotelben ülve fog tudni igazi kalandokat átélni, hanem odakinn a szabad ég alatt!!!

Rá fog jönni arra, hogy ha elkezd dolgozni azon, hogy egészséges teste és lelke legyen, akkor az bizony nagyon hamar megtérül. Erős lesz, egészséges lesz, kalandvágyó – gazdag teljes élet lehet az övé. Tiszta lesz a jelleme, erős lesz a fizikuma, gazdag lesz az élete – egyenesen be fogja vonzani a sikert.

Gondold át, és tedd meg az első lépést! Készüljetek fel együtt!

Ismerek egy egyesületet, akik pont a gyermekek egészségének és életörömének szentelik küldetésüket. 

Ők a Vitakid Sportegyesület

A sport mellett rendszeres táplálkozási és önismereti előadásokkal segítik a fiatalokat tisztán látni az egészséges életmód világában. Heti több foglalkozással várják porontyod, hogy felkészüljön egy aktív, egészséges létre.

Keresd őket bátran a weblapjukon, vagy keress engem – és útbaigazítalak.

Jó ha tudod, hogy az egyesületnek van felnőtt csapata is – a Boot Up Network. Velük szoktam sportolni.

A felhasznált fotókat pedig Pálos Attila – az egyesület szülőatyja készítette.

Hajrá!!!

Ki vagyok én?

Üdv, a nevem Tolvaj Sándor. A coaching és az önismeret által keresem annak a módját, hogyan élhetjük meg belső erőnket, kreativitásunkat, szabadságunkat. Misszióm, hogy az eddig megszerzett tapasztalataimmal segítek a hozzám hasonló fejlődni vágyóknak.