Coachingban is, mint az összes emberi érintkezésben folyamatosan megjelennek a különböző érzések, érzéseink (bosszúság, lelkesedés, tehetetlenség, hála, stb…) Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy az érzés ami feljött vajon kihez tartozik?

Sokszor találkozom azzal a heves kérdéssel, ami a címben szerepel.

Sanyi, szerinted miért olyan hülyék az emberek?

Leggyakrabban azzal kezdem a válaszom, hogy “Ember! Most engem is utálni fogsz a válaszért, de én így vagyok hasznos. Nem buksimire jöttél.” Aztán persze felteszek pár kérdést, amiből egész jó dolgok szoktak kisülni – hisz mindenkiben ott van a saját maga megoldása.

Alább az én megoldásom olvasható:

Szóval szerintem olyan nincs, hogy hülyék, vagy idegesítőek az emberek. Nem úszod meg ennyivel, az túl egyszerű lenne ami a te felelősségedet illeti. Szerintem az amit idegesítőnek találsz másokban, az nem másban van, hanem inkább benned. Ott van egy nagy piros gombként, amit cipelsz magaddal évek vagy akár évtizedek óta. Ezek a gombok azok, amik megtanítanak meghaladni önmagad, megtanulni bölcsen létezni és még arra is, hogy amit végül magaddal viszel, az egy tiszta tudás amit magadnak teremtettél meg a tapasztalataid által. Csak lehet, hogy még nem tudsz róla.

Jó hír, hogy tudatosíthatod, és dolgozhatsz rajta. Ez viszont törődést igényel, és azt, hogy néha pattanj fel a legvadabb, legfélelmetesebb hullámra és lovagold meg!

Szóval ha valami, vagy valaki idegesít, kezedben van a döntés, hogy

  1. felcsapod az állad, vállat rándítasz és pökhendin leszarod,
  2. vagy beleállsz egy előreláthatólag értelmetlen csörtébe és te leszel a fasza gyerek – csak épp nem tanultál semmit,
  3. vagy pedig megvizsgálod azt a gombot amit benyomott rajtad, tudatosítod és egy magasabb szinten beleteszed az energiát a saját tanulási folyamatodba.

Melyik tetszik?

Szerintem érdemes energiát beletenni, mert a tükreid addig és addig jönnek veled szembe, amíg bele nem nézel és el nem fogadod saját eddig idegennek tartott részeidet.

Szükséged van segítségre? Csak szólj bátran!

Tolvaj Sándor

Ki vagyok én?

Üdv, a nevem Tolvaj Sándor. A coaching és az önismeret által keresem annak a módját, hogyan élhetjük meg belső erőnket, kreativitásunkat, szabadságunkat. Misszióm, hogy az eddig megszerzett tapasztalataimmal segítek a hozzám hasonló fejlődni vágyóknak.