Tíz dolog

ami könnyebbé teheti az életed

Bizonyára neked is megvannak a saját elveid, ami szerint éled az életed. Van, hogy tudatosabban figyelsz rá. Van, hogy kevésbé merülsz bele saját belső világodba. Kalandozásaim során megtanultam pár dolgot magamról, és az életemről. Arról, hogy ki vagyok és milyen vagyok valójában. Ezeket a pontokat megfogalmaztam magamnak, és minden erőmmel azon vagyok, hogy szem előtt tartsam, éljek vele, mert így sokkal könnyebb a hétköznapokban erőmben maradni és követni a belső hangom.

 1. Lassíthatsz! A tested jelzéseire érdemes odafigyelned, hisz a tested fog végigvinni az utadon. Figyelheted, ápolhatod, megadhatod neki a pihenést és a neki járó tiszteletet. Ez az a jármű, amit nem tudsz lecserélni. Életed végéig ebben fogsz utazni.
 2. Csak nyugodtan! Maradhatsz higgadt. A pánik alkalmatlan tanácsadó. Haladhatsz szépen lassan meg megállva, befelé figyelve, értékelve, néha újratervezve. Bátran figyelheted, mit üzen a belsőd és ha hallgatsz rá, akkor nem fog fájni.
 3. Lazíthatsz a szorításon! A stresszhelyzeteket legtöbbször magunknak okozzuk. Ha stresszes vagy, ha szoros a hurok, felteheted magadnak ezeket a kérdéseket:
  – Hogyan lehetne jobb?
  – Kihez tartozik a probléma, amin rágódom?
  – Hogyan tudnám megváltoztatni?

  Nem baj az, ha nem úgy van ahogy eltervezted. Lehet, hogy másként még annál is jobb neked.

 4. A varázslat mindig ott van veled! Megfigyelheted a részleteket magad körül és nyugodtan észreveheted. Megengedheted magadnak, hogy örülsz a napsütésnek, a jó levegőnek. Kimehetsz a természetbe és csak úgy LEHETSZ ott.
 5. Te vagy a világod közepe! …és ami körülvesz téged, az mind érted van! Akinek ez nem tetszik, azzal nincs közös utad. A testedért, a lelkedért, a tanulásodért, a fejlődésedért, a jobbá és jobbá válásodért dolgozol, de ez csak úgy működik, ha magaddal jóban vagy, és az első vagy a saját életedben.
 6. Biztonságban vagy! Szeretve vagy. Jól vagy. Bármit megtehetsz, és amit teszel, pont úgy jó ahogy van.
 7. Megfigyelheted az érzéseid! Merhetsz érezni, bátran szerethetsz. Néha kockázatos, de ahogy a mondás tartja: kockázat nélkül nincs siker.
 8. Ne félj az esőtől! Attól az élet ugyanolyan, csak kicsit vizesebb. Kiállhatsz bátran, táncolhatsz és énekelhetsz! Ez csak víz.
 9. Lehetsz bátor! Vigyen előre a hited és a bizalmad. A gondviselés – legyen az Isten, legyen Szent Jakab, legyen az Buddha, vagy a saját Univerzumod – vigyáz rád és segíti lépteid.
 10. Az út a lényeg, nem pedig a végcél!​ Hányszor halljuk ezt a kijelentést, és mekkora bullshitnek hangzik elsőre. Gondolj csak bele, amikor várod a Karácsonyt, várod a szülinapod. Vagy várod, hogy elérd egy nagy célodat. Amikor teszel érte, és mész előre… amikor fűt a tettvágy, felpörget a kép ami előtted van. Felemelő érzés ugye? Amikor elérted, megpihensz, és jöhet a következő. Miért teszed? Mert tenni, akarni, csinálni, vágyni fantasztikus érzés. Amikor benne vagyunk, akkor érezzük, hogy pezseg a vérünk, és van miért élnünk és cselekednünk. Lehetsz benne, és átélheted a flow-t, ami ezzel jár!

Bátran összeírhatod Te is a saját tízparancsolatod, és megengedheted magadnak a jelenlétet aszerint, ahogy az neked jó ebben az életben.

Ki vagyok én?

Üdv, a nevem Tolvaj Sándor. A coaching és az önismeret által keresem annak a módját, hogyan élhetjük meg belső erőnket, kreativitásunkat, szabadságunkat. Misszióm, hogy az eddig megszerzett tapasztalataimmal segítek a hozzám hasonló fejlődni vágyóknak.