Önéletrajz a legjobbkor

Van, amikor gyorsan kell cselekedni, mert
 • az álom állásod itt és most van előtted?
 • az élet közbeszólt és munka nélkül maradtál?
 • már nagyon nem találod a helyed a jelenlegi munkádban?

Nem kérdés, azonnali lépésekre van szükség!

Ilyenkor van az, hogy szedjük elő a régi önéletrajzunkat, poroljuk le, tegyük rendbe.

#megjelenésmentor - önéletrajz írás

Tíz éve nem nyúltam hozzá, jó lesz ez még egyáltalán? Te jó ég, ebbe szinte nincs is semmi írva. Uram Atyám, itt van annyi minden, mit kezdjek vele? Huhh, ma már nem is így nézek ki, mint ezen a képen…” – jöhet a belső monológ, amit jó páran átélhettünk pályánk során.

Sajnos az önéletrajz egy olyan elhanyagolt terület, ami abban a pillanatban, amikor betöltötte a célját, gyorsan feledésbe merül. Akkor kezd el a legtöbb ember kapkodni, amikor arra ismét és többnyire égetően szükség van. Csak nehogy késő legyen.

Meglátásom szerint az önéletrajznak egy folyamatosan alakuló dokumentumnak kellene lennie, amit aktualizálsz, finomítasz, hozzáteszel, elveszel belőle. Erre manapság kiváló például a LinkedIn – és ugyan rengeteg munkaadó felismerte már, hogy a LinkedInen keresve nagyon hamar találnak munkatársat – azért zömében még szükség van a klasszikus önéletrajzra is. Milyen is az az önéletrajz legjobbkor? Számomra azt jelenti, mindig kéznél. No de még itt nem tartunk, ugye?

Azért vagy itt, mert neked MOST van szükséged egy önéletrajzra. Jól gondolom?

Milyen is egy jó önéletrajz?

Amikor egy HR munkatárs, vagy egy fejvadász kezébe veszi az önéletrajzod, nem fog rajta sokat időzni. Fontos, hogy elsőre átlássa azokat a sarokpontokat, ami alapján a döntéseit meghozza veled kapcsolatban.

#megjelenésmentor - hr munkatárs

Az első döntése az, hogy meddig legyen a kezében. Egy pillanat alatt eldől, félreteszi-e, vagy pedig továbbolvassa és beteszi a következő körös fiókba. Ehhez fontos segítened őt azzal, hogy az önéletrajzod megfelelően strukturált, áttekinthető, tagolt legyen. Elengedhetetlen az egységes megjelenés, és a tagolással, kiemeléssel a szemébe villanjanak a fontos pontok. A terjedelmét illetően van az a határ, amit betartva előnybe kerülhetsz a többi pályázóval szemben. Ha mondjuk sok éves tapasztalatod van és széles körű, akkor érdemes mérlegelni, van-e elhagyható dolog belőle, illetve érdemes átgondolni, milyen típusú önéletrajz sablont használjunk.

Az önéletrajz több, mint az eddigi tapasztalataid felsorolása időrendben. Ez a Te munkavállalói énmárkád alap dokumentuma, ami kiemelt figyelmet igényel. Alaposan át kell gondolni, meg kell tervezni, pontról pontra profin összerakni – hisz az adott pillanatban az életed múlik rajta.

Ebben tudlak segíteni

A megfelelő kritériumok szerint megszerkesztem az önéletrajzodat, segítelek a motivációs leveled megalkotásában, és átadom neked a pályázat beadásához szükséges formában. Mindezt rövid határidőn belül, hiszen tudom, hogy minden perc számít.

Hogyan fogjuk csinálni?

Kattints ide, és írj nekem egy üzenetet!

Az üzeneted beérkezését követően felveszem veled a kapcsolatot, és egyeztetünk időpontot egy konzultációra ahol átbeszéljük mire van szükséged.

A közös munkához szükségem lesz:

 • a meglévő önéletrajzodra (ha van ilyened)
 • a meglévő motivációs levele(i)dre (ha van ilyened)
 • a megpályázandó állás kiírására

Ezek lesznek a kiindulópontok. És persze a Te elképzelésed!

#megjelenésmentor - önéletrajz

Önéletrajz a legjobbkor? Kezdd el most, hogy időben beérkezz!

  ÍRJ NEKEM EGY ÜZENETET!

  A kapcsolatfelvételhez töltsd ki az alábbi űrlapot! Ezt követően keresni foglak a megadott elérhetőségeid egyikén és megbeszéljük a részleteket.


  Töltsd fel kérlek a meglévő önéletrajzod és kísérőleveled - ha van ilyened. (doc, docx, pdf formátumok)