Önismereti technikák segítették azt, hogy megtaláljam szem elől vesztett belső erőforrásaim. Ma már azon dolgozom, hogy másoknak is segítsek megtalálni, ezzel lehetővé téve, hogy derűs és hatékony életet éljenek.”

– Tolvaj Sándor –

Üdv, Tolvaj Sándor vagyok – life és business coach

Néhány évvel ezelőtt úgy éreztem eljött annak az ideje, hogy átgondoljam, hogyan is szeretném évek múlva látni magam és úgy döntöttem, rálépek az önismeret útjára. Jelentős problémáim voltak munkafronton is, és a magánéletemben sem úgy haladtam előre ahogy azt elképzeltem gyerekkoromban.

Jelentős túlsúllyal küzdöttem, az önbizalmam lenn volt a mélyben, és ebben az amúgy is nehéz időszakban kezdődő pánikrohamaim voltak. Életem egyik legjobb döntése az volt, amikor segítségképpen a lélek útját választottam, és egy mentális segítőhöz fordultam a problémámmal. Az akkor még kevésbé tudatos döntés egy markáns tanulási folyamatává vált az életemnek. Amióta elkezdtem ezt a munkát, megváltoztam.

Mestereim által többféle csoportos és egyéni önismereti technikába nyerhettem betekintést. Felsorolásképpen a módszerek, amik személyiségfejlődésem szolgálták: családállítás, Gestalt, KIP, játszmaelemzés, tranzakcióanalízis, belső gyermek, bodywork technikák, pszichodráma, kognitív életviteli tanácsadás, érintésterápia, NLP, hipnózis, relaxáció, meditáció, illetve a testedzést is az önismereti utam szerves részeként tartom számon.

Ezek a technikák segítették azt, hogy megtaláljam azt a belső erőforrásomat, amiről annyit beszélek, és aminek segítségével belülről kifelé tudok építkezni mind emberileg, mind szakmailag. Rengeteg terhet letettem, és rengeteg új szokást alakítottam ki. A lerakott teher része volt az a 42 kiló súlyfelesleg is, amelyre különösen büszke vagyok.

Ebből az útból kiindulva – és hozzám forduló ismerőseim hatására – ráeszméltem, hogy képes vagyok támogatni másokat és tudom segíteni a hozzám fordulók fejlődését.

2017-ben újra beültem az iskolapadba, és elvégeztem egy business- és life coach képzést. Ez volt a kezdet és azóta is folyamatosan tanulok iskolában, mentoraimtól és a tükreimtől – akik legtöbbször maguk a klienseim.

A coaching és az önismeret által azóta is keresem annak a módját, hogyan élhetjük meg a kreativitásunkat, szabadságunkat – hogyan lehetünk életünk minden területén szabadok és hogyan érezhetjük magunkat a helyünkön a saját világunkban.

Miből is táplálkozom? Van közel 20 év kreatív tapasztalatom, van egy pr management diplomám, van több tucatnyi szakmai képzés mögöttem. Részt vettem több száz ügyfél találkozón, menedzseltem jó néhány projektet, és egyre több embernek tudok segíteni a coaching által.

Jelenleg három fronton tartom a teret. Mindhárom siker számomra, feltöltenek és büszkén említem őket beszélgetéseim során. Dolgozom Magyarország piacvezető legal tech vállalatának, mellette hozzám hasonló kíváncsi és törekvő embereknek segítek meghaladni önmagukat, illetve apa vagyok – a bemutatkozóm írásának pillanatában 7 hetes a poronty.

Egyik oldalról agilitás, innováció, csapatmunka. Másik oldalról empátia, kreativitás, egyéni támogatás. Harmadik oldalról mindfullness, kitartás, önátadás. Ezek a kulcsszavak jellemzik a munkámat és az életemet, mindez csipetnyi önismerettel fűszerezve. Így vagyok egész, így vagyok jelen.

Minden módszeremet magamon is kipróbáltam, a hosszú évek alatt rengeteget kísérleteztem, tanultam, így önmagam számára is hitelesen tudom közvetíteni a mondanivalómat, és talán mások felé is hitelesen látszik az.

Speciális területeim: motiváció, életmód, karrier, márkaépítés.

Ha úgy érzed, én vagyok aki tud neked támogató kezet nyújtani, várlak szeretettel egy beszélgetésre.


Tanulmányaim

2020

Karrier coach képzés

Coachingcentrum – 16 óra / oklevél sz: CK-26/2020

2020

2019

Mindset tréning

DEVELOR tanácsadó Zrt.

2019

2019

Design Thinking tréning

Wolters Kluwer Hungary Kft.

2019

2018

Tranzakcióanalízis képzés

Várnai Myrtill – klinikai szakpszichológus – 20 óra

2018

2017-2018

Integrált business és life coach képzés

Coachingcentrum – 130 óra / oklevél sz: CK-19/2018

2017-2018

2003-2007

PR management

(Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kar)

Kedvenc tantárgyaim:
pszichológiai alapismeretek, projekt management, PR management, kommunikáció, kiadványszerkesztés, weboldal készítés

2003-2007

Két cikk, ha még jobban megismernél

Ember és gép között egyensúlyban…
116-tól a félmaratonig

Készen vagy átrajzolni a jövőd?

Egyeztessünk egy időpontot!